Info

FlashBang

FlashBang är en podcast om forumet Flashback, dess användare, och deras åsikter. Nya fjärde onsdag släpps ett längre, mer djupgående avsnitt där vi gräver djupare i specifika trådar, händelser, eller användare. Övriga veckor släpps kortare avsnitt, och dessa kan vara allt från "enkla" uppläsningar av intressanta/roliga trådar (men med rikt ljudlandskap), till kortare intervjuer med en eller flera användare.
RSS Feed
FlashBang
2018
December
October


2017
December
June
May
April
March
February
January


2016
December
September
May
February


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February


All Episodes
Archives
Now displaying: 2015
Dec 19, 2015

Fortsättning på avsnitt 21

Nov 4, 2015

Med intromusik från BigPete så är har del 2 av Raffa och Gangland äntligen blivit färdig. Låt det väl smaka!

Oct 28, 2015

Denna veckans avsnitt förtäljer historien om Sebastian Manitski, grundaren av bitcoinsajten Kapiton, som efter en tidig framgång ledde gick in i väggen. Han uppfattade det som att han var utsatt för gang stalking, och via hans inlägg på Flashback får vi insikt i varför företaget gick omkull; samt vad som hände med dess grundare.

Oct 22, 2015

Efter förra veckans avsnitt fick jag förfrågan om vidare uppläsning av Alex-84 och hans många inlägg där han beskriver hur han blir utsatt för gang stalking. Så blev det också - avsnittet börjar med en nyutgåva av avsnitt, det förra avsnittet om Gang Stalking, men utan fullt lika jobbig röstförvrängning (jag hade dock inte kvar orginalinspelningen, så lite lustigt låter det fortfarande). Därefter går jag in lite djupare i gang stalking som fenomen, och läser in mer av det Alex-84 har skrivit. För er som vill hoppa rakt på den delen så hittar ni det runt 24min och 20sek in i avsnittet.

Oct 14, 2015

Lite fler spökhistorier från Flashback.

Sep 16, 2015

Veckans avsnitt gick och blev en uppläsning av än mer Gerra-guld i form av hans tripprapport, samt en tripprapport från Cultivator som testat på lite snus.

Sep 9, 2015

Veckans avsnitt är en uppläsning av användaren Gerras tråd "Måste man verkligen äga en brevlåda? (Om Postens ondskefulla förföljelser)". 

Aug 21, 2015

Veckans avsnitt blev lite stressigt (och sent!) men förhoppningsvis värt väntan, eftersom jag läser in ett par inlägg från Flashback-legenden Gammal Hårdrockare.

Aug 12, 2015

Veckans pod blev en selektiv uppläsning av tråden "jag har snott två renar" som startades av användaren Kriscenter.

Jul 29, 2015

Då var det ÄNTLIGEN dags för avsnitt 25 av podden. Denna veckan serveras en intervju med den folkkäre BigPete, som uppdaterar oss på sin situation, samt berättar om ett episkt äventyr han ska ge sig ut på nästa år.

 

När ni hört podden finns det risk (hoppas jag) att era donationsfingrar kliar, och vill ni hjälpa BP och hans medäventyrare i sin resa får ni gärna skicka honom en slant. Det gör ni med all enkelhet via PayPal (se nedan). Vill ni donera via andra metoder tror jag säkert att BP kan ordna det - bara dra iväg ett PM till honom eller maila till teambaconshuttle@gmail.com. Deras hemsida är inte klar ännu, men jag kastar upp en länk här på bloggen när den är redo.

Jul 14, 2015

Veckans avsnitt ska du lyssna på helt ensam, när mörkret har slagit in och sömnen ligger runt hörnet. Det är en uppläsning av ett gäng olika inlägg från tråden "Vad har ni upplevt för övernaturligt / paranormalt?"

Jul 8, 2015

Del 2 (av 2) av en intervju med den användaren och före detta moderatorn Memnok.

Jul 8, 2015

Del 1 (av 2) av en intervju med den användaren och före detta moderatorn Memnok.

Jul 1, 2015

Veckans avsnitt är ytterligare en tråduppläsning, men denna gången är det dessvärre bara min röst ni kommer få höra. Tråden i fråga heter "Tror ni att man kommer åka fast?" och startades år 2004 av användaren Nibbler.

Om ni vill hjälpa podden får ni väldigt gärna gå in och gilla den purfärska Facebook-sidan jag har startat. Jag vill gärna att podden når ut även till folk som inte är Flashbackare så att de kan få insikt i vad som egentligen händer på forumet och vilka vi är som skriver, så att fler kan få insikt och inte bara svälja tramset kvällstidningarna spyr ur sig.

Jun 24, 2015

Berättelsen om Pandan och dennes äventyr runt Sverige och världen, uppläst av en drös Flashbackare.

Jun 17, 2015

Veckans avsnitt är del 2 utav min oändligt långa intervju med den förnmämmliga Bruce_Lee. Denna gången pratar vi om hennnes egna eventuella alkohol- och drogmissbruk, hennes fobier (som bland annat gör att hon ibland spyr om någon rör henne i t.ex. armvecket), en överkontrollerande pojkvän, och hur hon kom i kontakt med Irfans (dvs Raffas ärkefiende) flickvän.

Jun 9, 2015

Då var det äntligen dags för lite FlashBang igen! Veckans avsnitt är del 1 utav en mycket lång intervju med den härliga Flashbackaren Bruce_Lee, och vi pratar kort om hur hon (jajamen, FlashBang är inte längre enbart ett korvkalas) hittade till Flashback, men Bruce berättar också om hur hon blivit knivhotad av sin far, och lite mer om dennes relation till lagen och missbruk.

May 28, 2015

Intervju med användaren Rakii

May 13, 2015

Veckans avsnitt är en uppläsning av några av de många märkliga inlägg som användaren Shakademus fick skriva innan han blev permanent avstängd år 2010. Vi får bland annat lära oss att han har läst 280 högskolepoäng på 3 år, samt att han inte har mycket till övers för fuskande kineser och deras "buffer" med mättnadsmedel.

May 6, 2015

Snabbt i morse bjöd jag in mina föräldrar på en intervju, eftersom det känns rättvist att öppna mig själv och min familj lite när jag ständigt ber andra att öppna sig i podden.

Resultatet blev en diskussion där mina föräldrar visar sig ha en väldigt flashbackkompatibel invandringspolitik, och vi får höra om hur det var att driva en flyktingförläggning med 50 husvagnar, samt hur min far kort blev efterlyst av polisen när han kidnappade min syster i centrala Malmö. Sist men inte minst hoppar BigFatCone in med ett kåseri.

 

Apr 29, 2015

Dagens avsnitt är en intervju med den mycket gemytlige och något otursamme BigPete , som delar med sig av sin livshistoria. Vi får bland annat höra om hur han testade olika droger som ung, samt hur han har blivit kniv-/yx- och pistolhotad vid olika tillfällen. Men samtalet blir också mer personligt, och han berättar hur det var att växa upp med en handikappad syster, att förlora sin mor pga av en överdos av alkohol och piller, att genomgå en oväntad skilsmässa, och mycket mer.

Apr 22, 2015

Dagens avsnitt handlar en utav flashbacks mest diskuterade användare, som ligger till grund för ett par oerhört välföljda trådar. Mannen i fråga heter Raffa Pancamo, eller Rafael Badiei, och är president förden svenska delen av det påstått internationella gangstersyndikatet Gangland.

 

 

 
Apr 15, 2015

Veckans Avsnitt skulle egentligen ha handlat om Kapiton, en användare på Flashback som drev Sverigest första(?) Bitcoin exchange. Men eftersom jag i veckan fick reda på att han gick bort tidigare i år så kändes det lite osmakligt att ge ut avsnittet, så det ligger nu på is.

Som tur är så erbjöd sig Cimaron direkt att ställa upp på en intervju, och tack vare det undviker vi en vecka utan FlashBang. I avsnittet pratar vi lite om flashback, men främst omom Cimarons erfarenheter med droger, hur det är att sitta på fängelse, och vi debatterar lite smått hans syn på ras- och kulturblandning.

Apr 8, 2015

Då var det återigen dags för lite FlashBang! Veckans avsnitt är en intervju med den moderatorn tillika naturisten Humbug. Vi pratar om allt från hur det är att vara moderator på forumet, till hans sexuella preferenser, och planerar en nudistmiddag med BigFatCone och Lemasive.

Apr 1, 2015

denna andra delen pratar vi bland annat om sociala normer, hur man ska hantera folk som söker uppmärksamhet, och hur Lemasive kom att bli 'bekant' med Anders Behring Breivik.

1 2 Next »